This website is using cookies. Learn more..
 • ganoderma ganoderma-text IT IS CONSIDERED A VERY
  EFFECTIVE HERB FOR
  THOUSANDS OF YEARS IN CHINA.
  IT IS A VIRTUOUS PLANT,
  WHICH DOES NOT HAVE SIDE
  EFFECTS EVEN AFTER LONG TERM USE.
  IMPROVES THE GENERAL CONDITION AND
  THE SELF-HEALING ABILITY OF THE BODY.
 • ganoderma ONE DRAGON MODELL THE COMPANY UNDERTAKES THE
  ENTIRE PROCESS, FROM CULTIVATION
  TO PROCESSING TO MARKETING.
 • ganoderma MAKE YOUR
  DREAM COME TRUE WITH DXN!
  STICK TO
  YOUR HEALTH!
  BE FINANCIALLY
  INDEPENDENT!
  LIVE ON A HIGHER
  STANDARD OF LIVING!
  ACHIEVE
  YOURSELF!
video JOIN
NOW!
2013 August
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

Newsletter sign up

Given name:

E-mail:

Product Information
Business opportunity

Type the word!

captcha
Get a new text!

We call you back!

If you feel like you would rather speak about this business with me or my colleague please
your name:

 

Please enter your country code next to your phone number!

phone number:

 

Skype identification:

 

or your e-mail address:

 

and type the word!

captcha
Get a new text!

 

Aug

9

DXN SPIRULINA, Védd a Mamát, védd a Babát!

9. august 2013 friday

 

Védd a Mamát, védd a Babát!

 

 

 

 

Várandósság alatt a Spirulina megóvja a magzatot
Share on emailShare on print

2013, July 25 -
Egy a Journal of Medicinal Food című lapban megjelent kutatás szerint a Spirulina képes megvédeni a még meg nem született babákat a kadmium káros hatásaitól.
Ez azért fontos felfedezés, mert a kadmium egy rendkívül mérgező nehézfém, amely megtalálható többek között a rizsben és egyéb hétköznapi élelmiszereinkben is. Még a bio rizs is tartalmaz 3 ezrelék mennyiségben kadmiumot, ahogyan azt laboratóriumi vizsgálatok kiderítették.
A kadmium maradandó vesekárosodást okozhat. Riasztó sebességgel halmozódik fel a szervezetben, mert a felszívódását és a test szöveteihez való illeszkedését tekintve ugyanúgy működik, mint a kálium. És ami még rosszabb, a kadmium felezési ideje az emberi szervezetben nagyjából 20 év. Ez azt jelenti, hogy a szervezetnek nagyjából 20 évre van szüksége ahhoz, hogy a benne levő kadmium mennyiségének a felétől (!) megszabaduljon.

A mostani, globális élelmiszer-ellátás közepette az ételeink erősen szennyezettek ezzel az anyaggal. Ez leginkább annak köszönhető, hogy az importáruk nagy része Kínából érkezik, ahol a kadmium-szennyezés szinte féktelen.
Ha a Spirulina valóban képes segítséget nyújtani a várandós nőknek megóvni a szívük alatt hordott magzatot, akkor a születési rendellenességeket is képes lehet megelőzni.
Ez pedig - tegyük hozzá - jócskán csökkentené az egészségügyi költségeket is.
A Spirulinával etetett egereknél bevált a módszer: Képesek voltak kivédeni a magzati károsodást
Egy 2011-es tanulmány, amelyet a Mexico City-ben lévő, Nemzeti Politechnikai Intézet végzett, a következő kísérletről számol be: patkányokat "spirulina-diétára" fogtak, ahol a mennyiséget 62.5 mg/kg-ról indították és 500 mg/kg-ig emelték.
Az eredmények döbbenetesek voltak. Ahogyan a kutatók is írták:
"A Spirulina-kezelés három legmagasabb dózisa jelentősen csökkentette azoknak a magzati korban jelentkező betegségeknek gyakoriságát (pl. csontrendszeri rendellenességek), amelyeket a kadmium képes okozni."
A tanulmány arra enged következtetni, hogy a Spirulina nagymértékben képes megelőzni ezeket a deformációkat. Továbbá, a kezelés hatalmas mértékben - dózistól függően - csökkenti a lipid-peroxidációt, amit a fémek viszont súlyos mértékben emelnek. A "dózis-függő" annyit tesz, hogy a Spirulina mennyiségének növelésével egyenesen arányban várhatunk jobb és jobb eredményeket.
Jelen vizsgálat eredményei egyértelműen rámutatnak a Spirulina terápiás lehetőségeire a kadmium ellen. Ez feltehetőleg az antioxidáns hatásának tudható be.
A bio élelmiszerek gyakran tartalmaznak nagy mennyiségben kadmiumot
Kevéssé ismert tény, hogy az Egyesült Államok mezőgazdasági minisztériuma (USDA) nem szabályozza vagy tesz bármilyen intézkedést annak érdekében, hogy limitálja a nehézfémek koncentrációját a bio élelmiszerekben. Rengeteg bio élelmiszer tartalmaz olyan riasztó nehézfémeket, mint pl. kadmium, ólom, higany és arzén.
Nyilvánosan megkérdőjeleztük a Kínából származó "bio" élelmiszerek minősítését tekintettel arra, hogy ezek közül nagyon sok tartalmaz nehézfémeket.

A kaliforniai prop. 65 nevű előírás épp a nehézfém szabályozásra jött létre. Viszont ez csupán a táplálék-kiegészítőkre, illetve a gyógynövényekre vonatkozik, az élelmiszerekre NEM (ezek mentesek az előírás alól).
Egyszóval, amíg a táplálék-kiegészítőknek elképesztően szigorú előírásoknak kell megfelelniük a nehézfémtartalmat illetően, addig az élelmiszerekre nincs hasonló szabályozás Kaliforniában (és máshol sem).
JÓ EGÉSZSÉGET!
mikolics.dxn.hu
emikolics@gmail.cs
Skype:mikolicseva

 

DXN Facebook Share Share on Facebook

© Copyright DXN Europe 2009.